Triangle däck

Triangle däck, eller Triangle Group som företaget heter, grundades 1976 av Weihai regeringen för att tillverka små däck till indonesiska gatusopares vagnar då Kina saknade en egen bilindustri.

Företaget växte i storlek men tjänade inga pengar förrän 1993 då man valde att byta ledning för företaget. I och med detta omarbetades Triangle till att bli ett vinstdrivande företag och man införde dramatiska reformer som innebar att företaget investerade i ny mer modern produktion samt en mer sofistikerad tillverkningsprocess. Detta innebar också en striktare arbetsetik för personalen på fabriken. Denna omstrukturering av företaget pågick långt in på 2000-talet.

 

Forskning och utveckling

På senare år har Triangle valt att satsa ytterligare på forskning och utveckling, där Triangle även har uttalat att man önskar bli ledande inom teknik genom att ingå partnerskap med olika universitet.
Triangle skrev under ett avtal 2011 med the University of Akron, Ohio i USA, angående ett samarbete inom polymerforskning samt har samma år öppnat ett kontor i Akron med planer för 30 medarbetare. Företaget har också ingått ett samarbete under 2012 med the Harbin Institute of Technology i syfte att forska om design och tillverkning till däck som ska användas till stora flygplan vilket har medfört att Triangle nu kan tävla med två andra stora företag från Kina som tillverkar just sådana däck.

Triangle Group meddelade under 2015 att man önskade att ta del av den amerikanska marknaden genom att öppna upp ett högkvarter i Franklin, Tennessee samt att 2017 välja ut Edgecombe County i North Carolina i USA som den plats man vill starta upp sin första tillverkningsindustri på i landet. Här förväntas Triangle tillverka sex miljoner däck per år.

Under 2016 började Trinagles lastbils och bussdäck att distribueras till marknaden av det multinationella företaget Zenises.

Triangle är idag en strategisk partner och distributör till många internationella företag och har partnerskap med bland andra Caterpillar, Volvo och GoodYear.

Triangle är högkvalitativa budgetdäck som finns på marknaden till flertalet fordon, där du som bilförare kan känna dig säker på ett bra köp till din bil.

https://youtu.be/-FgEIJ4jbM4